Verhuur/Huur

Als gespecialiseerde woonbotenmakelaar kunnen wij u ook hiermee van dienst zijn.

Verhuur

Als u besluit uw woonboot te gaan verhuren, heeft u daar deskundige hulp bij nodig. Dan maakt u de juiste keuze om dit hele traject bij ons onder te brengen. Immers, de verhuur van een woonboot vergt een specifieke aanpak omdat waterwoningen vallen onder de categorie “roerend goed” en de huurovereenkomsten nogal afwijken van die in de “huizenmarkt”. Wij beschikken over de nodige expertise en jarenlange ervaring om voor u het verhuurtraject soepel en deskundig te verzorgen.

Voordat wij een woonboot in verhuur nemen, komen wij vrijblijvend bij u langs om persoonlijk kennis te maken en de mogelijkheden voor de verhuur te bespreken.

Wij geven u advies over een marktconforme huurprijs en eventuele kleine aanpassingen/verbeteringen om een snelle verhuur tot stand te kunnen brengen. Tijdens het in verhuur nemen, maken wij foto’s voor de presentatie op onze website. Het aanbod op onze website is ook terug te vinden op Funda en Jaap.nl.

Natuurlijk wilt u weten of u kiest voor de juiste huurder. U wilt uiteraard een goed gevoel hebben over de (tijdelijke) bewoners van uw woonboot. Op verzoek van opdrachtgever bemiddelen wij alleen met huurders die inzicht willen verschaffen. Wij vragen een kopie van een arbeidsovereenkomst en/of laatste salarisstrook en legitimatiebewijs. Uiteraard besluit ú met welke huurder u “in zee” gaat.

Wat mag u verder bij verhuur van ons verwachten?

  • Advies bij intake gesprek, ook voor lange termijn.
  • Professionele presentatie op onze eigen website met een link naar Jaap.nl en Funda
  • Het verzorgen van de bezichtigingen en screening van kandidaten.
  • Opstellen waterwoning gerelateerde huurovereenkomst.
  • Innen van de eerste betaling voor u ( 2 maanden waarborg en 1e maand huur).
  • Check-in/check-out service in overleg.

Wat brengen wij voor u in rekening?

Voor de verzorging van het gehele traject vragen wij eenmalig als courtage 1 maand huur excl. 21% BTW met een minimum tarief van € 1.000,- excl. 21% BTW. En alles op basis van no cure no pay!

Huur

U bent op zoek naar een woonboot en wil voor een bepaalde periode huren. Misschien overweegt u zelf wel een woonboot aan te schaffen en wil eerst eens het “wonen op het water” zelf ondervinden. Via onze site kunt u vrijblijvend en gratis een zoekopdracht invullen en aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat. Bij de sleuteloverdracht vindt een inspectie plaats waarin de actuele staat van het gehuurde wordt omschreven, wordt een inventarislijst overhandigd en worden de meterstanden genoteerd. Huurder tekent deze documenten. Bij vertrek na de afgesproken huurtermijn volgt de check-out waarbij het inspectierapport en inventarislijst als uitgangspunt dienen.

Huurt u via ons een waterwoning dan brengen wij voor deze service eenmalig administratiekosten van € 250,- excl. 21% BTW in rekening.