• Vraagprijs € 369.000,- v.o.n.
 • Beschikbaar

  Omschrijving

  € 369.000,- v.o.n. – Gelegen in het brede water van de Nieuwe Vaart aan de Wittenburgergracht woont u op een steenworp afstand van het Centrum maar zonder de drukte ervan. De locatie van de Oostelijke Eilanden, ooit volledig gewijd aan de scheepsbouw, heeft nog steeds een dynamisch en nautisch karakter. Al het vertier in de omgeving, waaronder o.a. het Scheepvaartmuseum, Muziekgebouw aan het IJ, Artis op loopafstand. Maar ook de gezellige kroegjes van de Nieuwmarkt, hippe uitgaansgelegenheden als Panama binnen handbereik. Het Centraal Station binnen enkele minuten fietsen en via de Piet Heintunnel of IJtunnel bent u zo via de ring A10 de stad uit.

  Op deze top locatie ligt een ‘tiny-house’ woonboot van ongeveer ± 45 m2 woonoppervlakte. Entree met een gezellige zit en door de raampartijen een mooi uitzicht over het water. Middels een trap naar beneden komt u in de woonkamer met open keuken. Daarnaast beschikt de woonboot over een slaapkamer waarbij de badkamer in open verbinding staat met de enige slaapkamer. De gehele woonboot is van binnen eenvoudig. Deze ‘tiny-house’ ligt aan de zonnige kant en wat verder van de weg af door het schuine talud die de afgelopen jaren gerenoveerd is. Als onderdeel van deze renovatie is ook de toegangsvoorziening vernieuwd met een terrasdeel.

  De huidige woonboot verkeert in een mindere staat. U kunt overwegen om de woonboot te renoveren, maar houdt u er rekening mee dat het onderwaterschip in slechte staat verkeerd en er geen garantie op het onderwaterschip is.
  Een andere optie is vervangen door een ander woonvaartuig of schip met een lengte van ca. 18 meter, een breedte van max. 5 meter en de hoogte van 5 meter. De plek is uniek! Voordat u zich in de vervangingsmogelijkheden verdiept….. het afmeren van een nieuwe woonboot heeft bepaalde spelregels, maar het is uiteraard mogelijk! U dient zich aan de regelgeving voor afmetingen, zoals opgenomen in het ter plaatse geldende beleid te houden. Toets daarom zelf bij de gemeente wat u voor ogen hebt.

  Let op: de ligplaats in combinatie met de huidige woonboot in de huidige staat kan niet gefinancierd worden.

  Wij maken graag een afspraak op locatie om de mogelijkheden te bespreken, belt u ons voor een afspraak?

  Bijzonderheden:
  Naam: JOHANNA MARIA
  Casco: Staal
  Opbouw: Staal
  Afmetingen: ± 14.71 x 3.12 meter (opbouw).
  Liggeld: ± € 936,- per jaar.
  Nutsvoorzieningen: Elektra, gas, water, kabel-tv en riool.
  Bouwer: Onbekend

  Disclaimer inzake aanbod
  De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
  Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
  Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
  Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  Kenmerken

  Adres

  Wittenburgergracht 6
  1018 MT Amsterdam Open in Google Maps

  Overdracht

  Status: Beschikbaar
  Vraagprijs: € 369.000,- v.o.n.
  Koopconditie: v.o.n.
  Is koop: Ja
  Aanvaarding: In overleg

  Bouw

  Object soort: Woonhuis
  Woonhuis soort: Woonboot
  Woonhuis type: Vrijstaande woning
  Woonhuis kenmerk: Waterwoning
  Type woning: Woonschip
  Periode: Tot 1906
  Jaar: 1901
  Oppervlakte: 46 m2

  Indeling

  Aantal kamers: 2
  Aantal slaapkamers: 1
  Aantal verdiepingen: 1

  Verwarming

  Verwarming: CV ketel

  Foto's

  Plattegronden

  Kaart