• Vraagprijs € 339.000,- v.o.n.
 • Beschikbaar

  Omschrijving

  € 339.000,- v.o.n. – In de regio Waterland, in de plaats Purmerend, bieden wij dit woonschip aan.

  Purmerend, bekend om zijn vele markten en de prachtige omliggende natuur, gelegen in de driehoek Volendam, Zaandam en Amsterdam. Op fietsafstand van het centrum van Purmerend met zijn leuke winkels en horecagelegenheden brengen wij graag dit woonschip bij u onder de aandacht.

  Het woonschip “DE NIEUWE WERELD” ooit over de diverse wateren gevaren als vrachtschip en hedendaags een comfortabele woning. We nemen u graag even mee in de historie van dit schip:

  In 1895 werd een traditionele platbodem gebouwd op de werf: Bodewes te Maartenshoek. Genaamd Eben Haezer, betekenis: “Tot hiertoe heeft de heer ons geholpen”.
  Dit schip, 23 meter lang, is een Aak, type Hagenaar. In 1895 voer het schip nog onder zeil.
  Het heeft zgn. “Haagse maten”, om Den Haag in te kunnen varen. De onvermijdelijke Wagenbrug die gepasseerd moest worden was 4.20 m. breed. Het schip is daarom 4.16 m. breed. Het ankerlier, nog aanwezig, had een uniek scharnier waardoor het omgeklapt kon worden om het schip zo klein mogelijk te maken voor de doorvaart.
  Het schip vervoerde voornamelijk stenen uit de steenfabrieken langs de grote rivieren naar Den Haag. Eenmaal bij de Waagbrug aangekomen moest de helft van de lading met de hand worden overgeladen om de ondiepte te kunnen nemen. Daarna alles weer inladen en kon er worden doorgevaren.

  In 1928 werd het een motorschip. Eind jaren 60 werd het schip gebruikt als varende scheepskerk in en rond de havens van Rotterdam. De dominee sliep in de roef en predikte in het ruim.
  Eind jaren 80 werd het schip omgedoopt tot ”DE NIEUWE WERELD” en in authentieke stijl ingetimmerd inclusief bedstede. Daarmee is “DE NIEUWE WERELD” van varend woonschip, via kerk, tot woonschip getransformeerd.

  Vanaf 2008 is het schip gemoderniseerd met o.a. nutsaansluitingen en vaste ligplaats in Purmerend. De afgelopen jaren zijn er vele vernieuwingen geweest, zoals o.a. een nieuw zonneterras in 2019, nieuwe dakramen in de koekoek (2020) maar ook de mast is in 2020 vernieuwd.

  N.B.: Momenteel wordt er geen liggeld betaald voor de ligplaats/tuingebruik. Per 1 januari 2025 zal hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier huur in rekening gaan brengen per m² voor het waterkavel en per m² voor het oevergebruik. Indien het woonschip voor die datum overgedragen wordt aan een nieuwe eigenaar, zal deze gebruik kunnen maken van het overgangsrecht voor 3 jaar groeiregeling. De huur zal dan stapsgewijs (1e jaar 25%, 2e jaar 50%,
  3e jaar 75%) naar het volledige 100% tarief groeien.

  Bent u nieuwsgierig geworden? Dan maken we graag een afspraak voor bezichtiging.

  Bijzonderheden:
  Naam: DE NIEUWE WERELD
  Casco: IJzer
  Opbouw: Staal/hout
  Afmetingen: ± 23 x 4,5 meter
  Liggeld: ± € 1.500,- per jaar (schatting: zie uitleg in tekst)
  Nutsvoorzieningen: Elektra, telefoon, kabel-tv en riool.
  Bouwer: Gebouwd te Maartenshoek

  Disclaimer inzake aanbod
  De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
  Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
  Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
  Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  Neem contact op

  Email:
  info@woonboot.nl
  Kantoor:
  020-4680940

   Kenmerken

   Adres

   Purmerdijk 1
   1447 RG Purmerend Open in Google Maps

   Overdracht

   Status: Beschikbaar
   Vraagprijs: € 339.000,- v.o.n.
   Koopconditie: v.o.n.
   Is koop: Ja
   Aanvaarding: In overleg

   Bouw

   Type woonboot: Woonboot
   Object soort: Woonhuis
   Woonhuis soort: Woonboot
   Woonhuis type: Vrijstaande woning
   Woonhuis kenmerk: Waterwoning
   Periode: Tot 1906
   Jaar: 1895
   Oppervlakte: 69 m2

   Indeling

   Aantal kamers: 3
   Aantal slaapkamers: 2
   Aantal verdiepingen: 1
   Aantal tuinen: 1

   Energie

   Energie klasse: G
   Eind datum: 25 April 2034
   Certificaat nummer: 980.709.817

   Foto's

   Plattegronden

   Kaart