Woonboot financieren?

De financiering van woonarken en schepen is een apart verhaal. Door de jaren heen hebben wij een specialisme opgebouwd en lopen de aanvragen vlot door het acceptatieproces. Naast uw inkomen zijn bij de financiering van woonarken en schepen andere zaken waarop gelet moet worden. Denkt u hierbij aan o.a. ligplaatsvergunning en liggeld. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op

Hypotheken voor woonschepen, woonarken en watervilla’s

Om voor een Woonboothypotheek in aanmerking te komen, moet uw woonboot een vaste ligplaats hebben waar permanente bewoning is toegestaan. Hierbij moet sprake zijn van een legale ligplaats met een overdraagbare langlopende ligplaatsvergunning.

Lening voor woonboten tot 90% van de verkoopwaarde

De hypotheekverstrekker biedt u financieringsmogelijkheden tot maximaal 90% van de verkoopwaarde. In het geval de ligplaats in eigendom is bestaat de mogelijkheid om tot 101% te financieren (2017).

Maximale looptijd van de hypotheek

De maximale looptijd van een Woonboothypotheek is gelijk aan de omschreven levensduur in het taxatierapport. De maximale duur is 30 jaar.

Hypotheekvormen en rentevarianten vergelijkbaar met de “normale” hypotheek

De maximale hypotheek die u kunt afsluiten, is de koopprijs van uw woonboot plus de aankoopkosten met een maximum van 90% van de verkoopwaarde. Natuurlijk is dit afhankelijk van uw totale bruto jaarinkomen. U kunt een hypotheek afsluiten op één of twee inkomens.

Nuchtere blik op uw Woonboothypotheken

Wij begrijpen als geen ander dat het kopen van uw huis op het water niet alleen een leuke en spannende beslissing is, het is ook een beslissing die veel consequenties heeft voor uw toekomst. Wij helpen u graag met het maken van deze belangrijke keuzes die u niet elke dag maakt. Daarom zetten wij u en uw woonboot centraal in het advies. In alle gevallen kijken we met een nuchtere blik naar een voor u passende financieringsconstructie. Die nuchtere blik geeft u niet alleen zicht op uw huidige mogelijkheden, maar zorgt er ook voor dat ik rekening houd met uw wensen en ontwikkelingen in de toekomst. Zo weet u precies waar u aan toe bent; nu, maar ook later.

Tip: Wij adviseren u stellig om een gespecialiseerde adviseur in te schakelen. Het dossier wordt dan compleet en op de juiste manier aangeboden bij de hypotheekverstrekker. Dit voorkomt vertraging en eventuele afwijzing.