• Vraagprijs € 975.000,- v.o.n.
 • Verkocht

  Omschrijving

  € 975.000,- v.o.n. – Met trots presenteren wij dit unieke en stoere woonschip met een bovengemiddelde woonoppervlakte van ongeveer 268 m2, inclusief een vaste ligplaats aan de prachtige Levantkade.

  Gebouwd onder nummer “KW 124” (Katwijk 124) werd dit schip in 1956 voor het eerst te water gelaten in Woubrugge en heeft daarna vele wateren en rivieren verkend. In het Caribische gebied heeft het schip dienst gedaan als viskotter. Het bovendek is destijds dan ook dichtgelast voor extra bescherming tegen de zon. Hierdoor is zowel binnen als buiten meer ruimte is ontstaan.

  Dit zeeschip heeft inmiddels zijn vaste plek aan de Levantkade gevonden, gelegen in het trendy KNSM eiland (Oostelijk havengebied). Hier geniet u van rust en ruimte in een waterrijke, dynamische omgeving, met het centrum van Amsterdam in de directe nabijheid! Met slechts 10 minuten fietsen naar het Centraal Station en met enkele minuten met de auto naar de A10, is deze locatie goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. Tram, bus en veerpont zorgen voor uitstekende verbindingen in alle richtingen. In de directe omgeving vindt u tal van leuke winkels en gezellige eetgelegenheden. Op loopafstand van de Levantkade bevindt zich het winkelcentrum Brazilië met onder andere Odin, Marqt en twee grote supermarkten.

  De huidige eigenaar heeft het schip 20 jaren geleden gekocht en omgetoverd tot een heerlijke woonplek met oog voor detail. Het woonschip biedt veel leefruimte met zijn royale woonoppervlakte, een scala aan mogelijkheden verdeeld over twee volledige woonlagen en een ruim stuurhuis met spectaculair uitzicht. Bij binnenkomst via de grote glazen entreedeur valt direct de sfeer en grootsheid van het schip op. De ruime woonkamer beschikt over een indrukwekkende vrijstaande kachel. Via de gang, waar zich diverse vertrekken bevinden, zoals slaapkamers, toilet en badkamer, bereikt u het achterschip met een riante woonkeuken.

  Aan de andere zijde op deze verdieping bevindt zich een gastenverblijf (met eigen entree), voorzien van keuken, badkamer en slaapvertrek. Ideaal voor studerende kinderen, logerende ouders of vrienden die na een gezellige avond niet meer over vervoer naar huis hoeven nadenken.

  Beneden aangekomen vinden we een grote multifunctionele ruimte van maar liefst ± 80 m2, die jarenlang in gebruik is geweest als onder andere concertzaal. Hier kan nog volop naar eigen wens de ruimte worden omgetoverd, denkt u bijvoorbeeld aan een praktijkruimte, tentoonstellingsruimte of uw eigen fitnessruimte…. maar ook een muzikant zal hier blij van worden…., geen contactgeluiden met de buren!
  Uiteraard is het ook mogelijk om hier meerdere slaapkamers met badkamer ‘en suite’ te creëren. Of uw eigen wellness? De sauna is al aanwezig. Kortom, de mogelijkheden zijn divers en gezien de vierkante meterprijs een unieke kans!.

  Graag noemen we ook nog even het enorme buitendek. Een plek in de zon is er dus altijd wel te vinden. Ook is het buitendek uitermate geschikt om zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp te plaatsen, zodat het schip energieneutraal gemaakt kan worden. Het woonschip is zowel van binnen als van buiten goed onderhouden en goed geïsoleerd.

  In november 2022 heeft het woonschip een periodieke keuring van het onderwaterschip ondergaan en is volledig goedgekeurd weer te water gelaten.

  Nieuwsgierig?

  Er is nog veel meer te vertellen, maar om echt een goed beeld te krijgen, nodigen wij u graag uit voor een persoonlijke rondleiding.

  Bijzonderheden:
  Naam: EL FARO
  Casco: Staal
  Opbouw: Staal/hout
  Afmetingen: ± 29.9 x 6.78 meter (casco)
  Liggeld: € 2.367,40 per jaar
  Nutsvoorzieningen: Water, elektra, riool, kabel-tv, telefoon en gas.

  Disclaimer inzake aanbod
  De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
  Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
  Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
  Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  Neem contact op

  Email:
  info@woonboot.nl
  Kantoor:
  020-4680940

   Kenmerken

   Adres

   Levantkade 56
   1019 BG Amsterdam Open in Google Maps

   Overdracht

   Status: Verkocht
   Vraagprijs: € 975.000,- v.o.n.
   Koopconditie: v.o.n.
   Is koop: Ja
   Aanvaarding: In overleg

   Bouw

   Type woonboot: Woonboot
   Object soort: Woonhuis
   Woonhuis soort: Woonboot
   Woonhuis type: Vrijstaande woning
   Woonhuis kenmerk: Waterwoning
   Periode: Van 1945 tot en met 1959
   Jaar: 1956
   Oppervlakte: 268 m2
   Isolatievormen: Vloer isolatie

   Indeling

   Aantal kamers: 4
   Aantal slaapkamers: 2
   Aantal verdiepingen: 2

   Energie

   Energie klasse: C
   Eind datum: 6 June 2033
   Certificaat nummer: 855.134.446

   Verwarming

   Verwarming: CV ketel, Airconditioning, STOVE
   Soort warm water: CV ketel

   Foto's

   Plattegronden

   Kaart