• Vraagprijs € 690.000,- v.o.n.
 • Verkocht

  Omschrijving

  € 690.000,- v.o.n. – Op deze mooie ruime woonplek in de natuur kan je elke dag genieten. De huidige eigenaren maken na 25 jaar plaats voor een nieuw gezin.
  Spotten jullie samen de ijsvogel die over het water scheert? Elke dag is er nieuwe verwondering over wat de natuur ons geeft.

  De woonboten op zijkanaal B vormen een veilige eigen gemeenschap met een laissez faire cultuur. De ligplaats is zeer centraal gelegen, nabij uitvalswegen en op fietsafstand van Haarlem centrum en de duinen. Vanuit de woonark is er vrij zicht over het water met een fort van de Stelling van Amsterdam aan de overkant en aan de tuinzijde een bosje met daarachter golfbaan Spaarnwoude. Omdat er aan alle zijden van de woonark ramen zijn leef je veel met buiten en heb je bijvoorbeeld vanaf de keuken vrij zicht tot de sluis van Spaarndam.

  De woonark is gebouwd in 2011 en heeft een oerdegelijke betoncasco van Hercules. De onderhoudsarme opbouw is met brandwerende materialen uitgevoerd. De bak heeft voldoende vrijboord zodat je geen rekening hoeft te houden met hoeveel gewicht je verder nog naar binnen brengt. Bovendien geeft dit de vrijheid om eventueel nog uit te bouwen op de eerste etage. Tevens is het door de houtskelet opbouw eenvoudig om de indeling of de buitengevel te wijzigen naar eigen smaak. De huidige indeling is met 2 badkamers, 4 slaapkamers en een fijne woonkeuken ook aangenaam te noemen. Er is een klein inpandig balkon zodat je eenvoudig naar binnen en buiten stapt om te gaan zwemmen.

  De royale groene tuin ligt aan een fietspad met voldoende parkeergelegenheid.
  Er is een vrijstaande schuur met betonnen fundering. Tevens mag er nog bijgebouwd worden tot totaal 40 vierkante meter. Aan de waterzijde heeft de tuin een onderhoudsvrije damwand. Hierdoor verzakt de tuin niet en blijft de ligplaats op diepte. Zijkanaal B is 15 jaar geleden uitgebaggerd en staat in open verbinding met het Noordzeekanaal. Hierdoor is de waterkwaliteit altijd uitstekend en je kan dus zomer en winter een verfrissende duik nemen.

  Verder nog wat over de techniek, er is een hybride verwarmingssysteem aanwezig waarin een gas-combiketel, een houtkachel en een zonnecollector samen werken. Dit systeem kan eenvoudig uitgebreid worden met een warmtepomp. Op het dak liggen 4 zonnepanelen.
  De ark is afgemeerd met degelijke stalen beugels. Verder zijn er 2 drijvende terrassen en de steiger naar de voordeur beweegt mee met het waterniveau.

  Zin in een nieuw thuis in een leuk creatief buurtje? Op deze plek kan je volop je gang gaan….

  Bijzonderheden:
  Naam: ‘T HOEN
  Casco: Beton
  Opbouw: Eternit sidings
  Afmetingen: ± 16.5 x 6 meter (opbouw)
  Liggeld: Oppervlakte grond op de oever: ± € 792,75 per jaar + € 11.58 per m2 per jaar voor alle werken in het water (woonark, steiger, vlonders, bijbootje etc…)
  Nutsvoorzieningen: Elektra, water, riool en telefoon. Gas middels gastank. Nabije toekomst glasvezel.
  Bouwer: Van der Water Arkenbouw (nu Oranje Arkenbouw B.V.) te Hardenberg (opbouw), Hercules BV te Hardenberg (casco)..

  Disclaimer inzake aanbod
  De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
  Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
  Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
  Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  Neem contact op

  Email:
  info@woonboot.nl
  Kantoor:
  020-4680940

   Kenmerken

   Adres

   Stelling 40
   1981 LL Velsen-Zuid Open in Google Maps

   Overdracht

   Status: Verkocht
   Vraagprijs: € 690.000,- v.o.n.
   Koopconditie: v.o.n.
   Is koop: Ja
   Aanvaarding: In overleg

   Bouw

   Type woonboot: Woonark
   Object soort: Woonhuis
   Woonhuis soort: Woonboot
   Woonhuis type: Vrijstaande woning
   Woonhuis kenmerk: Waterwoning
   Periode: Na 2010
   Jaar: 2011
   Oppervlakte: 141 m2

   Indeling

   Aantal kamers: 5
   Aantal slaapkamers: 4
   Aantal verdiepingen: 2
   Aantal tuinen: 1

   Energie

   Energie klasse: B
   Eind datum: 14 april 2034
   Certificaat nummer: 867.035.262

   Verwarming

   Verwarming: CV ketel, Houtkachel
   Soort warm water: CV ketel

   Foto's

   Plattegronden

   Kaart