• Vraagprijs € 695.000,- v.o.n.
 • Beschikbaar

  Omschrijving

  € 695.000,- v.o.n. – ’Mooiste boot van Amsterdam!’. Dit compliment wordt vaak gegeven door langsvarende of langslopende bewonderaars. De NYMPHAEA (Latijn voor Waterlelie) is dan ook een plaatje. Met 30 meter lengte is het de grootste salonbakdekkruiser van Nederland. Gebouwd in 1917 voor een schatrijke Rotterdamse reder, is het schip al meer dan honderd jaar in de vaart. De huidige eigenaar kocht het in 1978, restaureerde het zo goed mogelijk naar het klassieke profiel en verbouwde het tot een comfortabele woning. Als erkend varend monument is de NYMPHAEA uniek in haar soort. Het schip is in de winter en zomer uitstekend bewoonbaar en technisch vaarklaar. Via dickpels.nl treft u online meer informatie en beelden. In 2023 publiceerde de eigenaar een rijk geïllustreerd boek over de geschiedenis van: Nymphaea. Autobiografie van een jacht (Walburg Pers).

  De Westelijke eilanden vormen met vele historische pakhuizen, cafés, besloten grachten, woonboten en groene oases één van de mooiste, meest afwisselende stadswijken van Amsterdam. Het schip biedt uitzicht op één van de karakteristieke witte klapbruggen, om de hoek vind je de kapiteinshuizen van de Zandhoek, de gezellige winkelstraten Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk zijn binnen loopafstand, net als de Jordaan, het Westerpark en het uitgaansgebied Westergasfabriek. In 10 minuten fiets je naar het Centraal Station, de busverbinding vind je om de hoek, net als het pontveer naar het NDSM-terrein en Amsterdam-Noord.  

  Buitenleven middenin de stad, dat is wat de NYMPHAEA je biedt. Zonder onmiddellijke buren en gehorigheid, in een aantrekkelijke buurt die rustig is en prettig gemengd. En dan heb je ook nog de mogelijkheid om de trossen los te gooien en wakker te worden in een geheel andere omgeving. Inmiddels hebben de huidige eigenaren met het oude motorjacht bijna alle Nederlandse wateren bevaren en genoten van vele onvergetelijke vakanties. In de lente- en zomermaanden schijnt de zon van 9 uur in de ochtend tot half 8 ’s avonds op de dekken. Het ruime achterdek (5.40 x 4 m2) dient als terras om buiten te borrelen en te eten.

  De NYMPHAEA telt 6 kleinere en grotere kamers. Je komt binnen in de klassieke deksalon. Met zijn mahoniehouten betimmering, grote eettafel en stijlvolle stoffering is het de ideale plek om gasten te ontvangen. De unieke gebogen trap geeft toegang tot de eigenaarshut, die al meer dan honderd jaar dienstdoet als slaapkamer. Ook hier tref je authentieke betimmering en stoffering in jugendstil. Via de gezellige woonkeuken bereik je het vooronder in de punt van het schip: een perfecte kinder- en logeerkamer. De voormalige midscheepse machinekamer is verbouwd tot een werk- en muziekkamer, waarbij de twee motoren (DAF 575) zijn ondergebracht in kleinere machinekamers. De achterkajuit is verbouwd tot een grote werk- en logeerkamer. Daar vandaan is er een eigen opgang naar het achterdek. Onder het achterdek bevindt zich nog een technische ruimte voor de hulpmotor, de hoofdtank en het gereedschap.

  De bijboot, een Oostzeejol, kan met een van de originele davits worden neergelaten, en de bijboot kan dienen als roei-, zeil- of motorboot, compleet met zeilen, een mast van 7m en een 4-takt buitenboordmotor.

  De (nieuwe) houten voormast en de stalen achtermast kunnen beide worden gestreken om de bruggen over kanalen en rivieren te kunnen passeren. De beide motoren hebben zich met rond de 1000 bedrijfsuren zeer betrouwbaar getoond en zijn zuinig in het gebruik. De boegschroef is in 2023 op de werf geheel gereviseerd. Het onderwaterschip is goed onderhouden, met een vrijwel complete vervanging in 2000-2001 en werfbeurten elke drie jaar. Het schip voldoet aan alle eisen van het in 2023 vernieuwde CVO-certificaat, dat geldig is tot 2030.

  Stapt u aan boord van dit bijzondere en, niet geheel onbescheiden, “mooiste schip van Amsterdam”? Bent u de liefhebber die wij zoeken als nieuwe kapitein van dit varende monument met een prachtige ligplaats waar u permanent kunt aanmeren? Neem dan contact met ons op en wij leiden u graag rond aan boord van de m.s. NYMPHAEA.

  Bijzonderheden:
  Naam: m.s. NYMPHAEA
  Bouwjaar: 1917
  Ontwerp: H.W. de Voogt
  Materiaal: Staal
  Afmetingen: ± 30.45 x 5,05 m (casco).
  Liggeld: ± € 2100,- per jaar (2024)
  Nutsvoorzieningen: Elektra, water, telefoon, kabel-tv en riool
  Motorvermogen: 2 x 138 pk, turbo dieselmotoren
  Motor merk/type: 2 x DAF 575
  Certificering: CvO (Certificaat van Onderzoek) voor schepen > 20 meter, geldig tot 2030
  Aanvullende informatie: Prachtige rompvorm, klassieke lijnen, goed onderhouden en er is technische documentatie en een handleiding aanwezig
  Opmerking: Let op: Hypothecaire financiering is niet mogelijk.

  Disclaimer inzake aanbod
  De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
  Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
  Een varend woonschip is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
  Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  Neem contact op

  Email:
  info@woonboot.nl
  Kantoor:
  020-4680940

   Kenmerken

   Adres

   Zoutkeetsgracht 6
   1013 LC Amsterdam Open in Google Maps

   Overdracht

   Status: Beschikbaar
   Vraagprijs: € 695.000,- v.o.n.
   Koopconditie: v.o.n.
   Is koop: Ja
   Aanvaarding: In overleg

   Bouw

   Type woonboot: Woonboot
   Object soort: Woonhuis
   Woonhuis soort: Woonboot
   Woonhuis type: Vrijstaande woning
   Woonhuis kenmerk: Waterwoning
   Periode: Van 1906 tot en met 1930
   Jaar: 1917
   Oppervlakte: 81 m2
   Isolatievormen: Gedeeltelijk dubbelglas

   Indeling

   Aantal kamers: 5
   Aantal slaapkamers: 2
   Aantal verdiepingen: 2

   Energie

   Energie klasse: G
   Eind datum: 28 April 2034
   Certificaat nummer: 548.606.973

   Verwarming

   Verwarming: Elektrische verwarming
   Soort warm water: Geiser (eigendom)

   Foto's

   Plattegronden

   Kaart