• Vraagprijs € 795.000,- k.k.
 • Beschikbaar

  Omschrijving

  € 795.000,- k.k. – Woonschip met ligplaats Sluishuis-promenade 12 te koop!

  Let op: het woonschip ligt momenteel op een andere locatie!

  Altijd al gedroomd van wonen op het water?
  Dat kan dan met deze echt unieke mogelijkheid op een heerlijk woonschip aan het Buiten-IJ in Amsterdam
  Deze prachtige en nieuwe locatie is aan één van de steigers van Het Sluishuis in het bruisende IJburg.

  Het Sluishuis is een geheel nieuw en nu al iconisch gebouw ontworpen door de wereldberoemde Bjarke Ingels.
  Rondom Het Sluishuis zijn nieuwe en royale erfpachtkavels uitgegeven voor het afmeren van klassieke woonschepen met een woonbestemming.
  Het is een nieuwe en unieke woonbelevenis bestaande uit o.a. diverse eilandjes, diverse terrassen, een promenade, een binnenhaven ‘Marina’ en dat alles in combinatie met een duurzaam energieniveau.

  Langs de lange pier bij Het Sluishuis bieden wij de royale waterkavel Sluishuis promenade nummer 12 aan.
  Een locatie met een prachtig weids uitzicht en met trots mogen wij zeggen, één van de mooiste locaties binnen het Sluishuis project.

  Het woonschip wat wij hier aanbieden heeft zeer veel woongenot, een fantastische sfeer, is heerlijk licht van binnen en is in uitstekende staat van onderhoud! Het betreft hier een klassiek klipperschip uit 1903. In 2020 is het gehele binnenschip met gevoel voor afwerking en comfort onder handen genomen en o.a. voorzien van vloerverwarming en een essenhouten vloer. Het woonschip met rondom veel patrijspoorten heeft een ruime woonkamer in open verbinding met de keuken. Deze keuken is van alle gemakken voorzien waaronder een vijfpits fornuis en een Quooker combi plus.

  Tevens biedt het woonschip voldoende slaapmogelijkheden, denk aan 3 slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer is voorzien van ‘badkamer ensuite’. Ook is er een grote badkamer met mooie messing details en voorzien van een ruim bad. De wanden van de kleine kinderkamers zijn zo gebouwd dat ze gemakkelijk te verwijderen zijn mocht je een grotere woonkamer willen. De roef, met een heerlijk uitzicht rondom, wordt momenteel gebruikt als kantoor maar is natuurlijk voor meerdere doeleinden geschikt. De stuurhut is omgetoverd tot een slaapkamer met een bed van waaruit je rondom over het water kijkt, maar ook hier zijn er meerdere mogelijkheden om het voor een ander doel te gebruiken. Het is kortom een schip waar je zelf nog veel invulling aan kunt geven.
  Tot slot is op het dek een heerlijk dakterras gecreëerd waar je kan genieten van een hapje of drankje in de zon.

  Het onderwaterschip is in april 2020 volledig onder handen genomen en technisch gekeurd.

  De locatie aan het sluishuis is geheel gasloos en deze comfortabele “waterwoning” wordt dan ook voorzien van een warmtepomp.

  Het schip is momenteel nog niet afgemeerd op de nieuwe locatie, de buitenfoto’s zijn, om verwarring over de locatie te voorkomen, geblurd.

  Wil je dagelijks van het fenomenale uitzicht maar ook de rust genieten en dat met de gedachte dat alle voorzieningen van IJburg maar ook het centrum van Amsterdam vlakbij zijn?
  Dan is nu je kans! We plannen graag een bezichtiging in.

  Bijzonderheden:
  Naam: RIVAL
  Casco: Staal
  Opbouw: Staal/hout
  Afmetingen: ± 27.05 x 5.00 meter (casco).
  Bouwer: Gebouwd te Waspik.
  Liggeld: € 3.000,- per jaar (erfpacht).
  Nutsvoorzieningen: water, elektra, riool, telefoon, kabel-tv en momenteel gas.

  Disclaimer inzake aanbod
  De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
  Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
  Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
  Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  Kenmerken

  Adres

  Haringbuisdijk 961
  1086 VA Amsterdam Open in Google Maps

  Overdracht

  Status: Beschikbaar
  Vraagprijs: € 795.000,- k.k.
  Koopconditie: k.k.
  Is koop: Ja
  Aanvaarding: In overleg

  Bouw

  Object soort: Woonhuis
  Woonhuis soort: Woonboot
  Woonhuis type: Vrijstaande woning
  Woonhuis kenmerk: Waterwoning
  Type woning: Woonschip
  Periode: Tot 1906
  Jaar: 1903
  Oppervlakte: 110 m2

  Indeling

  Aantal kamers: 6
  Aantal slaapkamers: 5
  Aantal verdiepingen: 1
  Aantal tuinen: 1

  Energie

  Energie klasse: A
  Eind datum: 17 november 2032
  Certificaat nummer: 716.913.355

  Verwarming

  Verwarming: Vloerverwarming, Warmtepomp

  Foto's

  Plattegronden

  Kaart