• Vraagprijs € 515.000,- v.o.n.
 • Verkocht

  Omschrijving

  € 515.000,- v.o.n. – In de beroemde Houthaven in Amsterdam ligt “KING JOHN” te wachten op een nieuwe eigenaar!!

  “KING JOHN”, een historisch stuk van William Shakespeare speelt zich af ten tijde van het koningschap van koning John, die regeerde van 1199 tot 1216. Voelt u zich ook straks een “KING” als u de trotse bezitter bent van dit woonschip?

  “KING JOHN” is het type luxe motor met een woonoppervlakte van ± 95 m2 liggend in de houthaven van Amsterdam omringd door historische pakhuizen en open water. In een omgeving die volop in ontwikkeling is. Via het stuurhuis komen we via een trap in de roef alwaar een heerlijke rondzit met vaste banken is gecreëerd. De ultieme plek om met een groot gezelschap te ‘tafelen’. Middels de doorloop bereiken we de ruime woonkamer welke in open verbinding met de keuken staat. Patrijspoorten en daklichten zorgen voor veel lichtinval en hardhouten vloeren alsmede een houtkachel geven het interieur een sfeervolle uitstraling. Er is efficiënt gebruik gemaakt van de rondingen van het schip door vele vaste ingebouwde kasten. Aansluitend bevindt zich de slaapkamer. In het voorschip zijn nog diverse vertrekken die naar eigen smaak verder afgewerkt dienen te worden. Maar na deze investering heeft u een waar waterpaleisje met een heerlijk groot dakterras. Op het schip is veel buitenruimte te vinden… een grote eettafel of een heerlijke loungebank?

  “KING JOHN” is in 2022 voor periodiek onderhoud naar de werf geweest en uiteraard goedgekeurd te water gelaten. Een herkeuring is pas in 2028 nodig.

  “KING JOHN” ligt in de beroemde houthaven van Amsterdam, een gebied in ontwikkeling waarbij de definitieve ligging nog bepaald dient te worden. De verwachting is dat de schepen eerst nog worden verplaatst naar een tijdelijke ligplaats i.v.m. werkzaamheden aan de steiger. Medio 2027/2028 of wellicht al eerder wordt bekend op welke ligplaats het schip definitief wordt afgemeerd, deze procedure zal in overleg met de bewoners worden doorlopen. De houthaven is zeer populair en zal zich positief ontwikkelen door de prachtige ligging tussen de stad en de haven.

  “KING JOHN” heeft recht op een ligplaats van 35 meter en deze zal qua ligging gelijkwaardig of zelfs beter zijn dan de huidige ligging.

  Wie wordt de nieuwe koning op het water en neemt deze uitdaging aan?

  Bijzonderheden:
  Naam: KING JOHN
  Casco: Staal
  Opbouw: Staal/hout
  Afmetingen: ± 27 x 4.86 meter (casco).
  Liggeld: € 1.436,- per jaar
  Nutsvoorzieningen: Water, elektra en riool. Geen aardgas.
  Bouwer: Gebouwd bij W.F. Maas te Leiden.

  Disclaimer inzake aanbod
  De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
  Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
  Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
  Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  Neem contact op

  Email:
  info@woonboot.nl
  Kantoor:
  020-4680940

   Kenmerken

   Adres

   Van Diemenkade 13
   1013 CR Amsterdam Open in Google Maps

   Overdracht

   Status: Verkocht
   Vraagprijs: € 515.000,- v.o.n.
   Koopconditie: v.o.n.
   Is koop: Ja
   Aanvaarding: In overleg

   Bouw

   Type woonboot: Woonboot
   Object soort: Woonhuis
   Woonhuis soort: Woonboot
   Woonhuis type: Vrijstaande woning
   Woonhuis kenmerk: Waterwoning
   Periode: Van 1906 tot en met 1930
   Jaar: 1926
   Oppervlakte: 95 m2

   Indeling

   Aantal kamers: 4
   Aantal slaapkamers: 3
   Aantal verdiepingen: 1

   Energie

   Energie klasse: G
   Eind datum: 5 February 2034
   Certificaat nummer: 631.331.610

   Verwarming

   Ketel brandstof: Olie
   Verwarming: CV ketel, WOOD_STOVE
   Soort warm water: CV ketel

   Foto's

   Plattegronden

   Kaart