• Vraagprijs € 375.000,- v.o.n.
 • Verkocht

  Omschrijving

  € 375.000,- v.o.n. – De Groenburgwal, één van de mooiste locaties in het oude historische centrum van de stad. Middelpunt van lakenweverijen waar wol tot lakense stof werd geweven en vervolgens geverfd. De Groenburgwal dankt haar naam aan de groenververijen die hier gevestigd waren.
  In de nabijgelegen Staalstraat werd door het lakengilde vervolgens de kleur en kwaliteit beoordeeld door de Staalmeesters, u kent ze wel, vereeuwigd door Neerlands trots Rembrandt van Rijn.
  En dan is er (om de hoek!) ook nog de beroemde Zuiderkerk en de Staalmeestersbrug die de Groenburgwal met de Staalstraat verbindt…en laten deze nu vereeuwigd zijn door Claude Monet!
  U begrijpt dat we hier met recht kunnen spreken over een uniek stukje van het oude centrum waar de tijd bijkans heeft stilgestaan.
  En dan komt er ineens deze bijzondere gelegenheid voorbij om op deze fraaie historische plek uw nieuwe woonbestemming te vinden. Een charmant woonschip met fraaie betimmering en strak vormgegeven badkamer en keuken is beschikbaar gekomen aan de groenste wal in de binnenstad.
  Woonschip DUIN is klein maar fijn en biedt alle gemakken denkbaar. Een ruime living met gezellige houtkachel, open keuken met bar, moderne badkamer en natuurlijk de gezellige stuurhut met fraai uitzicht richting Zuiderkerk en Staalmeestersbrug!
  En ook niet onbelangrijk: in 2020 is DUIN gekeurd op de werf en geheel goedgekeurd weer te water gelaten!
  De bruisende binnenstad ligt hier aan uw voeten……de Munttoren, Bloemenmarkt, Allard Pierson Museum, Rembrandtplein, de Hermitage, de leuke winkels in de Staalstraat en de vele restaurants en terrassen. We kunnen nog veel meer opsommen maar we nodigen u graag uit om dit zelf te ervaren en meteen even kennis te maken met woonschip DUIN…..tezamen kijken wij uit naar uw komst.

  Indeling:
  Woonkamer incl open keuken: ± 8 x 2.27 m. (boven gangboord) / ± 2.78 m (onder gangboord); keuken voorzien van spoelbak, koelkast, mini vaatwasser, oven, en magnetron; vooronder: ± 1.5 x 2 m. (rondlopend) met opstelling wasmachine; badkamer ± 1.14 x 1.36 m. met toilet, douche en wastafel; gang/doorloop: ± 1.25 x 0.72 m. met luik naar ruimte onder stuurhut; stuurhut met vaste zit: ± 3.71 x 2.08; achteronder: ± 2.13 x 1.88 m. met vast bed, stahoogte: ± 1.61 m.

  Bijzonderheden:
  Naam: DUIN
  Casco: Staal
  Opbouw: Staal/hout
  Afmetingen: ± 19,16 x 3,30 meter
  Liggeld: ± 845,- per jaar
  Nutsvoorzieningen: Elektra, gas, water, telefoon, kabel-tv en riool
  Bouwer: Gebouwd te Leeuwarden

  Disclaimer inzake aanbod
  De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
  Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
  Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
  Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  Kenmerken

  Adres

  Groenburgwal 52
  1011 HX Amsterdam Open in Google Maps

  Overdracht

  Status: Verkocht
  Vraagprijs: € 375.000,- v.o.n.
  Koopconditie: v.o.n.
  Is koop: Ja
  Aanvaarding: In overleg

  Bouw

  Object soort: Woonhuis
  Woonhuis soort: Woonboot
  Woonhuis type: Vrijstaande woning
  Woonhuis kenmerk: Waterwoning
  Type woning: Woonschip
  Periode: Van 1906 tot en met 1930
  Jaar: 1921
  Oppervlakte: 43 m2
  Isolatievormen: Dak isolatie, Muur isolatie, Vloer isolatie

  Indeling

  Aantal kamers: 2
  Aantal slaapkamers: 1
  Aantal verdiepingen: 1

  Energie

  Energie klasse: G
  Eind datum: 29 maart 2032
  Certificaat nummer: 603.021.839

  Verwarming

  Soort warm water: CV ketel

  Foto's

  Plattegronden

  Kaart