• Vraagprijs € 469.000,- v.o.n.
 • Beschikbaar

  Omschrijving

  € 469.000,- v.o.n. – Op een geweldige locatie in het historisch centrum van Amsterdam bieden wij dit woonschip aan.

  Wij kunnen haast geen mooiere locatie bedenken in centrum van Amsterdam. De ligging is uniek en uitstekend bereikbaar met het OV. Gelegen tussen de Nieuwmarkt/Lastagebuurt en het Centraalstation, de Nemo en het Damrak en het IJ. En natuurlijk (het uitzicht op) de Montelbaanstoren niet te vergeten, gebouwd begin 16e eeuw als onderdeel van een verdedigingsgracht, als baken van dit historisch stukje Amsterdam. Een stukje van het oude centrum waar ook alle geneugten van het 21e eeuwse bestaan te vinden zijn.

  En wat kunnen we u bieden op deze geweldige locatie? Een woonschip genaamd FIDELIO en voor de de muziekliefhebbers ook wel bekend als de enige opera die Ludwig van Beethoven zelf schreef.

  Een compact en eenvoudig woonschip. Bij binnenkomst in de stuurhut annex keuken vallen direct de vele raampartijen op. Een prachtig zicht over de grachten van Amsterdam. Links van de keuken middels enkele treden is de woonkamer en aansluitend de badkamer te vinden. Authentieke details zullen u niet ontgaan. Rechts van de entree/keuken bevinden zich de overige ruimtes oftewel een tweetal slaapkamer, hal en badkamer. Uiteraard kan er speels met de indeling worden omgegaan: de woonkamer links kan omgetoverd worden tot een slaapkamer alsmede de slaapkamer rechts tot een woonkamer. De keus is aan u!.

  Het woonschip is eenvoudig en gedateerd en verdient een opknapbeurt. Hier ligt een uitdaging maar wel een hele fijne! Want eenmaal klaar heeft u een fraaie waterwoning op een geweldige locatie in bruisend Amsterdam.
  En niet onbelangrijk: in 2020 is FIDELIO gekeurd op de werf en geheel goedgekeurd weer te water gelaten!

  Wij denken; kom kijken, kom genieten, kom verwonderen, sluit “FIDELIO” in uw hart en pak die kans!

  Bijzonderheden:
  Naam: FIDELIO
  Casco: Staal
  Opbouw: Staal/hout
  Afmetingen: ± 23,13 x 3,94 meter
  Liggeld: ± € 1.185,- per jaar
  Nutsvoorzieningen: Elektra, water, gas, kabel-tv, telefoon en riool.
  Bouwer: Scheepswerf Boot te Alphen a/d Rijn

  Disclaimer inzake aanbod
  De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
  Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
  Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
  Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  Kenmerken

  Adres

  Oudeschans 14
  1011 KZ Amsterdam Open in Google Maps

  Overdracht

  Status: Beschikbaar
  Vraagprijs: € 469.000,- v.o.n.
  Koopconditie: v.o.n.
  Is koop: Ja
  Aanvaarding: In overleg

  Bouw

  Object soort: Woonhuis
  Woonhuis soort: Woonboot
  Woonhuis type: Vrijstaande woning
  Woonhuis kenmerk: Waterwoning
  Type woning: Woonschip
  Periode: Van 1906 tot en met 1930
  Jaar: 1922
  Oppervlakte: 60 m2

  Indeling

  Aantal kamers: 3
  Aantal slaapkamers: 2
  Aantal verdiepingen: 1

  Energie

  Energie klasse: G
  Eind datum: 27 februari 2023

  Foto's

  Plattegronden

  Kaart